ViPcom verkrijgt deze status vanwege uitstekende kennis en verkoop van Avaya oplossingen en de waarde die ze haar klanten biedt op het gebied van kennis en service van de Avaya Contact Center oplossingen.
De Avaya Sapphire status 2017-2018 is mede verkregen door een aantal (internationale) projecten bij gerenommeerde bedrijven als Bose, Mediq, Centric, Ruttchen Automotive, Kawasaki en Vlisco.
Met het Avaya-partnerprogramma profiteert ViPcom van complete en gestructureerde trainings- en certificerings mogelijkheden. Hierbij ligt de nadruk op het verbeteren van productkennis en servicemodellen. Het Avaya partnerprogramma stimuleert ViPcom om gezamenlijk strategieën te ontwikkelen voor grotere klanten met complexere omgevingen die willen innoveren met de technologische vooruitgang.
Met de Sapphire partnerstatus erkent Avaya onze gespecialiseerde kennis. ViPcom geldt al jarenlang als dé specialist voor Avaya-communicatieoplossingen in de Contact Center omgevingen voor middelgrootte en grootte bedrijven.

ViPcom heeft al vanaf de oprichting bewust gekozen voor de oplossingen van markleider Avaya. De meerwaarde van het Avaya Business Partner-programma was hierin ook een meewegende factor. Onderdeel van dit programma is ook dat Avaya actief met ViPcom meedenkt over passende oplossingen voor ‘on-premise’, ‘hybride’ of ‘volledige Cloud’ implementaties. Deze samenwerking biedt vele voordelen voor onze klanten en het blijkt dat deze samenwerking en wederzijdse loyaliteit zijn vruchten afwerpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.